Wspieramy zmiany,
budzimy do aktywności...

Wyszukiwanie zaawansowane
Fraza:

Kategoria:

W okienko wyszukiwarki wpisz poszukiwaną frazę i wybierz dział jaki ma zostać przeszukany. Wyszukiwarka umożliwia sprawdzenie zawartości czterech działów w serwisie:
  • Informacje;
  • Projekty;
  • Notes NGO;
  • Kalejdoskop.
INFORMACJE - WSZYSTKIE
2017-08-30
Weź udział w bezpłatnej wizycie studyjnej
Dowiedz się jak prowadzić z rozmachem przedsiębiorstwo społeczne i poznaj pomysły na ekonomię społeczną ludzi stojących za sukcesami Stowarzyszenia Artystycznego "Teatr Grodzki", ośrodka w Lalikach oraz Stowarzyszenia Ziemi Lipowskiej. Wyjazd odbędzie się w dniach 14-15 września.

Oferta skierowana jest do osób związanych z organizacjami pozarządowymi lub przedsiębiorstwami społecznymi z terenu Subregionu Zachodniego woj. śląskiego (Rybnik; Żory; Jastrzębie-Zdrój; powiat rybnicki; powiat wodzisławski; powiat raciborski).

HARMONOGRAM - I dzień

7:45-8:00 | Zbiórka uczestników w wyznaczonym miejscu

8:00-10:00 | Przyjazd do Stowarzyszenia Artystycznego "Teatr Grodzki" w Bielsku-Białej (ul. S. Sempołowskiej 13)

10:00-12:00 | Prezentacja dobrych praktyk z zakresu m.in.: tworzenia i funkcjonowania spółdzielni socjalnej, zatrudniania osób, znaczenia integracji społeczno-zawodowej

12:00-12:30
| Przejazd do Zakładu Aktywności Zawodowej w Lalikach (ul. Laliki 365)

12:30-13:30 | Obiad w Ośrodku w Lalikach

13:30-15:30 | Prezentacja dobrych praktyk z zakresu m.in.: tworzenia i funkcjonowania ZAZ-u, zatrudniania osób niepełnosprawnych, znaczenia integracji społeczno-zawodowej dla osób niepełnosprawnych, aktywizacji i rehabilitacji w ZAZ, prawnych aspektów zatrudniania osób niepełnosprawnych, kompetencji, umiejętności, wiedzy – uposażenia osób niepełnosprawnych, pokonywania trudności związanych z aktywizacją osób niepełnosprawnych z punktu widzenia pracownika i pracodawcy

15:30-16:30
| Zakwaterowanie w Ośrodku w Lalikach ul. Laliki 365

16:30-18:30
| Zwiedzanie Ośrodka w Lalikach

19:00-20:00
| Kolacja w Ośrodku w Lalikach

HARMONOGRAM - II dzień


8:00-9:00 | Śniadanie w Ośrodku w Lalikach

9:00-10:00
| Wyjazd do Stowarzyszenia Ziemi Lipowskiej - Śliwkowa Lipowa w Lipowej (ul. Lipowa 252)

10:00-13:00 | Prezentacja dobrych praktyk z zakresu m.in.: tworzenia i funkcjonowania PES, zatrudniania osób, prawnych aspektów zatrudniania.

13:00-14:00 | Obiad w ośrodku Śliwkowa Lipowa w Lipowej

14:00-16:00
| Powrót do Wodzisławia Śląskiego

Organizatorzy zapewniają transport, wyżywienie i nocleg. Na miejscu odbędą się prezentacje dobrych praktyk w zakresie ekonomizacji organizacji pozarządowych. Osoby zainteresowane wyjazdem proszone są o wypełnienie i odesłanie załączonego formularza.

Wyjazd jest bezpłatny. Wszelkie formalności związane z wizytą można załatwić w biurze OWES w Wodzisławiu Śląskim przy ul. Pszowskiej 92a, pok. 324, tel. 32 453 99 83. Liczba miejsc ograniczona, decyduje kolejność zgłoszeń.

Formularz zgłoszeniowy należy przesłać do dnia 1 września 2017 r. na adres: owes@powiatwodzislawski.pl lub dostarczyć osobiście/pocztą tradycyjną do Ośrodka Wsparcia Ekonomii Społecznej Subregionu Zachodniego: Starostwo Powiatowe w Wodzisławiu Śląskim
ul. Pszowska 92a, 44-300 Wodzisław Śl.

Materiały do pobrania:
***
Więcej informacji nt. wizyty studyjnej:
Barbara Jasińska-Musik, Kierownik Referatu Współpracy z Organizacjami Pozarządowymi:
Starostwo Powiatowe w Wodzisławiu Śląskim
ul. Pszowska 92a, 44-300 Wodzisław Śląski
tel. 032 41 20 943


wstecz
dalej


1 2

I Ogólnopolskie Forum Ekonomii Społecznej i Solidarnej Przed nami wydarzenie, które zgromadzi ludzi związanych z sektorem ekonomii...

Weź udział w konkursie Creating Shared Value Tylko tydzień został na zgłaszanie swoich pomysłów do Creating Shared...

Ekonomia społeczna podczas VII Europejskiego Kongresu Małych i Średnich Przedsiębiorstw Już jutro w ramach VII Europejskiego Kongresu Małych i Średnich...

kalejdoskop

Ze smakiem i od serca "Manufaktura Smakowitości" to nowe miejsce na gastronomicznej mapie Rybnika. Nowe, dlatego godne uwagi, ale nie tylko ze względu na swoją atrakcyjną ofertę kulinarną.