Wspieramy zmiany,
budzimy do aktywności...

Wyszukiwanie zaawansowane
Fraza:

Kategoria:

W okienko wyszukiwarki wpisz poszukiwaną frazę i wybierz dział jaki ma zostać przeszukany. Wyszukiwarka umożliwia sprawdzenie zawartości czterech działów w serwisie:
  • Informacje;
  • Projekty;
  • Notes NGO;
  • Kalejdoskop.
INFORMACJE - WSZYSTKIE
2018-04-19
Jak stosować RODO/GPDR w organizacjach pozarządowych?
Ruszyły zapisy na szkolenie dotyczące kwestii związanych z ochroną danych osobowych zgodnie z nowelizacją, która wejdzie w życie z końcem maja. Szkolenie odbędzie się 28 kwietnia 2018 r. (sobota). Zaczynamy o 9:00. Zapraszamy!

Podczas szkolenia, organizowanego przez CRIS wraz z Fundacją Rozwoju i Ochrony Komunikacji Elektronicznej FORCE, omówione zostaną następujące zagadnienia:
  • Ustawa o ochronie danych osobowych (wraz z Projektem Nowej UODO)
  • Skąd wynika obowiązek ochrony danych osobowych?
  • Wiedza fundamentalna - przesłanki prawne przetwarzania danych osobowych
  • Zasady legalnego przetwarzania danych
  • Uprawnienia osób, których dane przetwarzane są w organizacji.
  • ABI/ADO/Specjalista ds. ochrony danych osobowych
  • Ustawowe zadania osób odpowiedzialnych za ochronę danych w organizacji - w praktyce
  • System ochrony danych osobowych zgodny z RODO
  • Jak opracować prawidłową dokumentację systemu ochrony danych osobowych?
  • Jak zapewnić bezpieczeństwo danym osobowym?
  • Jak w praktyce prowadzić jawny rejestr zbiorów danych?
  • Kontrola poprawności przetwarzania danych osobowych
Aby wziąć udział w szkoleniu należy przesłać do dnia 24 kwietnia 2018 r. wypełniony formularz zgłoszeniowy na adres na e-mail: dorota.honisz@cris.org.pl.

Ze względu na ograniczoną liczbę uczestników, o udziale w szkoleniu będzie decydowała kolejność zgłoszeń. W szkoleniu mogą wziąć udział maksymalnie 2 osoby z jednej organizacji.

Na szkolenie w pierwszej kolejności zostaną zakwalifikowani przedstawiciele podmiotów ekonomii społecznej (stowarzyszeń, fundacji, spółdzielni socjalnych mających siedzibę na terenie Subregionu Zachodniego Woj. Śląskiego) już uczestniczących w projekcie "OWES Subregionu Zachodniego".

Szkolenie jest organizowane w ramach projektu "Ośrodek Wsparcia Ekonomii Społecznej Subregionu Zachodniego", współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego.

***
Szkolenie: Stosowanie RODO/ GPDR w organizacjach pozarządowych
data:
28 kwietnia 2018 r. (sobota) | godz.: 9:00 -15:30
miejsce: Siedziba CRIS, ul. Kościuszki 22, Rybnik (sala szkoleniowa, parter)
trener: Adam Parysz - Fundacja Rozwoju i Ochrony Komunikacji Elektronicznej FORCE




wstecz
dalej


1 2

XI OSES. Ekonomia społeczna w XXI wieku Poznaj nowe trendy w ekonomii społecznej i przygotuj swoją organizację na...

ZIT i RIT a podmioty ekonomii społecznej Regionalny Ośrodek Polityki Społecznej Województwa Śląskiego zaprasza na...

Ekonomia społeczna w Katowicach We wrześniu na Rynku w Katowicach już po raz drugi odbędą się Targi...

kalejdoskop

Uczynić budżet obywatelski możliwie najbardziej obywatelskim Stowarzyszenie CRIS wraz z katowickim Stowarzyszeniem FIL wypracowują i opisują mechanizm funkcjonowania budżetu obywatelskiego na poziomie wojewódzkim. O tym, co ten termin...